Algemene info over de Conventies

Elk jaar organiseren wij de Voorjaars- en de Najaarsconventie. Voor jong en oud een absoluut en niet te missen hoogtepunt! Vijf dagen ontmoeten, vieren, ontdekken, bijpraten, stilte, lofprijzen, bidden en nog veel meer. In het voorjaar tellen we gemiddeld ruim 1.000 Conventiegangers, in het najaar ongeveer 400. Kinderen nemen vaak hun ouders mee, in plaats van omgekeerd. Dus hebben niet alleen volwassenen, maar ook de kinderen en tieners en jongvolwassenen de tijd van hun leven.

Dagprogramma

Elke Conventiedag start met een lofprijzing en een lezing rond het Conventiethema. In de middag kun je deelnemen aan één van de circa 20 workshops en ’s avonds is er een viering, gebedsdienst of optreden. Daarnaast zijn er regelmatig avondmaal- en eucharistievieringen.

Kinderen en tieners

Vanaf de eerste avond tot en met zaterdagavond organiseert de CWJ (onze jeugdtak) tal van hilarische, sportieve en serieuze kinder- en tieneractiviteiten. Naast volop spel en plezier besteden we veel aandacht aan persoonlijke vragen, zoals over geloof en relaties. Het kinder- en tienerprogramma loopt parallel aan dat van de volwassenen. Zondagochtend beleven we met z’n allen een feestelijke slotviering.

Crèche

Baby’s en peuters zijn elke dag – tijdens het programma – welkom in de crèche. Zo kunnen ook ouders van jonge kinderen deelnemen aan het programma.

Staffers

Onze staffers zijn het hart van alle activiteiten voor kinderen en tieners. Uiteraard hebben we komende Herfstconventie weer enthousiaste staffers nodig. Vind je het leuk om een paar dagen met kinderen of tieners bezig te zijn, door het bos te rennen, spelletjes te doen en goeie gesprekken te hebben? Of wil je graag op baby’s en peuters passen? Stuur dan een mail naar: secretariaatcwj@gmail.com. Maaltijden en overnachtingen voor staffers worden door de CWN geregeld.

DASH

DASH organiseert tijdens de Conventie een afwisselend en ontspannen programma voor jongvolwassenen, onder andere over hoe je geloof in je dagelijks leven kan toepassen. Waar DASH voor staat? Het is het schuine streepje tussen de CWN en de CWJ en staat voor verbinding tussen jong en oud(er).

De Betteld

De Conventie wordt gehouden op De Betteld in Zelhem. Een prachtige plek waar de Geest kan waaien, waar wij bidden om de Geest, waar de CWN blijft bloeien en waar God met ieder van ons zijn weg kan gaan.

Planning

2024: De Voorjaarsconventie wordt gehouden van woensdagmiddag voor Hemelvaartsdag tot en met de zondagmorgen na Hemelvaartsdag: 8 tot en met 12 mei 2024.

2024: De Najaarsconventie wordt gehouden van donderdagmiddag tot en met zondagmorgen in de herfstvakantie van midden/noord: 31 oktober tot en met 3 november 2024.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de Conventie en een accommodatie reserveren via het boekingssysteem van de CWN. Meer informatie hierover volgt wanneer de inschrijving opengaat, doorgaand op 16 maart en 1 september. Hou hiervoor deze website en e-mailing in de gaten. Wil je deze e-mailing ontvangen, stuur dan een mailtje naar het secretariaat: secretariaatCWN@CWN-CWJ.nl.