Zalfolie ontvangen in indrukwekkende Chrismamis

Woensdagavond 28 maart, aan de vooravond van de drie dagen van Pasen, waren we uitgenodigd om de Chrismamis bij te wonen. De uitnodiging kwam van de aartsbisschop, mgr. Joris Vercammen, via pastoor Louis Runhaar, die binnen de CWN de contactpersoon is van de Oud-Katholieke kerk. De mis vond plaats in de  Sinte Gertrudiskathedraal in Utrecht, vlak bij het Centraal Station. Rondom dat CS wordt enorm verbouwd, dat maakte het contrast met de rust in de mooie kathedraal des te groter.

De uitnodiging betrof niet alleen het bijwonen van deze viering, maar ook het ontvangen van zalfolie ten behoeve van de ziekenzalving op de conventie.

De zalfolie (het chrisma) voor het komende jaar werd in deze viering gewijd, dat is: gezegend. Pastoors en parochianen vanuit het bisdom kwamen de zalfolie ontvangen, en ook voorgangers vanuit protestantse kerken en geestelijk verzorgers van instellingen waren daartoe uitgenodigd. De mis werd besloten met de eucharistieviering. Het was goed hierbij aanwezig te zijn!

Vanuit de stuurgroep conventiepastoraat:  Aad van Balen en Elly Veldman

Categorie: Nieuws en evenementen.