Rivalkamp

Het Rivalkamp is voor tieners van 16 tot en met 19 jaar.

Varend kamphuis

Het Rivalkamp ontleent zijn naam aan het motorschip De Rival. Dit is een oud vrachtschip dat is verbouwd tot varend kamphuis. In het ruim zijn zes hutten met ieder vijf slaapplekken. Boven is een zaal met een keuken. Daar hebben we de groepsmomenten.

Zeilen door het Friese land

Met dit schip gaan we zeilend de Friese meren over. Naast De Rival zijn er namelijk ook een aantal Valken beschikbaar. Elke morgen gaan we van De Rival op de valken en zeilen we Friesland door. Een aantal keer gedurende het kamp verplaatst de Rival en hierdoor maken we een gave route dwars door het Friese land. We zeilen elke dag. Meer dan je gewend bent op Zwalk.  Je hebt veel vrijheden en verantwoordelijkheid!

Voor anker

De Rival is met zijn lengte van 31,50 meter ook niet makkelijk overal aan te meren. Daarom liggen we ’s nachts niet in een haven, maar gaan we voor anker ergens op een meer. Boodschappen moeten we dus zelf aan boord zien te krijgen. Ook heeft De Rival geen douches aan boord, dus het vasteland is nooit ver weg, tenminste als je wilt douchen of eten.

Programma

Overdag zeilen we en ’s avonds hebben we de Geestelijke Gedeeltes, de voorbede en andere groepsactiviteiten. Na een week varen komen we op vrijdag weer terug. Tijd om de Rival schoon te maken, spullen te pakken en vol van alle ervaringen weer naar huis te gaan.

Richtprijs: € 220,-
Datum 21-7-2017 t/m 28-7-2017

Meer weten over de kampen? Download hier de brochure:

Brochure Tienerkampen 2017