Elke week een engel

In het huisfonds van de CWN komt een nieuw boek uit: Elly Linger – Elke week een engel: 52 ontmoetingen met engelen

Over engelen wordt niet vaak gesproken. Dat was vroeger, en is buiten de westerse wereld anders. Is dat omdat ze in het westen niet meer voorkomen? Of omdat ervaringen met engelen teer zijn en mensen niet graag risico lopen op onbegrip.

Elly Linger vermoedde het laatste. Ze ging op onderzoek, nodigde uit om ervaringen van engelen met haar te delen en was verrast over het grote aantal reacties. In dit boek bundelde ze 52 verhalen die ze ontving, ook van personen die ze van de CWN kende. Bij elk verhaal schreef ze een gedicht. Samen met de gekozen Bijbelteksten, illustraties en afgebeelde sculpturen en schilderijen is het boek een uitnodiging om open te staan voor de mogelijkheid dat de betrokkenheid van engelen ooit wordt ‘opgemerkt’. En zeker om ervaringen van anderen niet lacherig terzijde te schuiven, maar benieuwd te beluisteren.

Wat mooi dat Elly een schat aan verhalen heeft opgeschreven. Bij het lezen krijg je waarschijnlijk kippenvel want engelen bestaan! Laat je bemoedigen en inspireren.
Almatine Leene, predikant en Theoloog des Vaderlands 2020-21

´Een gevarieerde bundel ervaringsverhalen die aansluiten bij wat de Bijbel ons over engelen vertelt.´
Prof. dr Rob van Houwelingen, auteur van het boek Hemelse reisbegeleiding. Sporen van engelen in het Nieuwe Testament

 Elke week een engel is een ontroerend en bemoedigend boek. Elly Linger plaatst de ontmoetingen van gewone mensen met engelen in een Bijbels perspectief; daardoor zijn het verhalen met een fundament. De ervaringsverhalen, de gedichten en de illustraties zorgen voor een boek dat uitnodigt tot lezen en tot nadenken over waar je zelf een engel hebt ontmoet.´
Elsbeth Gruteke, predikant en voorzitter van de CWN

Bestellen? Stuur een mailtje naar engelen@ekklesia.nl; het kost €15,90.

Categorie: Nieuws en evenementen.