bij Sam: Vorming door de Geest

bij Sam biedt een vormingsprogramma voor christenen waarbij vorming door de Geest centraal staat. De thema’s gaan over jouw omgang met God, je naaste en jezelf. Bij elk thema leggen we een relatie met pastoraat.

Waarom sluit je je aan bij Sam?

bij Sam is opgezet als een cursus waar je, met elkaar, vaardigheden ontwikkelt die van pas komen bij pastoraat. Wat bij elke deelnemer een onuitwisbare indruk achterlaat is de persoonlijke ontwikkeling die je ontvangt door een paar jaar met elkaar op te trekken. Mensen met heel verschillende achtergronden en leeftijden zijn voor elkaar bronnen van wijsheid, troost, bemoediging en nog veel meer. Ook als je niet meteen ambities in het pastoraat hebt, kan de cursus van grote betekenis voor je zijn.

De een is voor haar gevoel sterk gegroeid in een volwassen geloof, een ander is verbaasd over zijn toegenomen zelfverzekerdheid, en weer een ander ontdekt hele nieuwe kwaliteiten in zichzelf. Elke deelnemer voelt zich na verloop van tijd veilig genoeg om kwetsbaar te durven zijn.

Praktisch

bij Sam heeft 30-40 deelnemers. Per jaar hebben we vier bijeenkomsten op een zaterdag en één weekend van vrijdagavond tot zondagmiddag. Verder word je ingedeeld in een regionale groep, die steeds tussen de bijeenkomsten door bij elkaar komt. Daar kun je het aangebodene samen in een kleinere kring verwerken.

Je inschrijving is telkens voor één kalenderjaar, en aan het einde van dat jaar kun je beslissen of je wilt doorgaan. Om alle thema’s van het programma één keer mee te maken heb je drie jaar nodig. Maar veel deelnemers blijven langer dan drie jaar.

Alle zaterdagse bijeenkomsten zijn in de Ichtuskerk, Grote Haag 146, ‘hartje’ Amersfoort en een klein kwartier lopen van het station. Ze duren van 10:00 uur tot ongeveer 15:30 uur. Het weekend wordt gehouden in bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt.

Agenda

Het programma tot eind 2018 ziet er als volgt uit:

18 november 2017: Gastendag! Je bent gratis welkom om de sfeer te proeven. Het thema is ‘Lectio Divina, de bijbel anders lezen’, ingeleid door Annemarie den Blanken.
20 Januari 2018: ‘Nabijheid in de kracht van Gods Geest’, ingeleid door met Elly Veldman.
6-8 April, weekend: ‘Vierend Leven’ over lofprijzing in het pastoraat, ingeleid door Thomas Quartier.
26 Mei: ‘Bijbelgebruik in het pastoraat’, inleider nog te bevestigen.
15 September: ‘Schuld, biecht en vergeving’, ingeleid door Dick ter Horst.
17 November: ‘Geestelijke vorming volgens de woestijnvaders’, ingeleid door Mattias Rouw.

Kosten

Je doet een jaar mee bij Sam voor € 180. Dit is inclusief het weekend. De kosten mogen geen probleem voor je zijn: Voor deelnemers met een kleine beurs hebben we altijd een passende oplossing kunnen vinden.

Meer weten?

Veel meer informatie vind je op onze eigen website www.bijsam.nl. Wil je liever persoonlijk contact met ons, mail of bel dan met de secretaris van de Stuurgroep: secr@bijsam.nl of 0318-630 032.

Ook graag even een mailtje als je onze gastendag wilt bijwonen of als je een inleiding wilt meemaken als oud-deelnemer. Aan de gastendag zijn geen onkosten verbonden, wil je een dag meedoen als oud deelnemer dan betaal je € 20.