Voorjaarsconventie 2019

De voorjaarsconventie van 2019 wordt gehouden van woensdagmiddag 29 mei tot en met 2 juni 2019 op De Kroeze Danne, Kappelhofsweg 14  in Ambt Delden.

Niet zonder ons

Dingen doen gaat ons goed af. Al eeuwen. Maar brengt die dadendrang ons verder? Komen we daarmee dichter bij God en dichter bij elkaar? Dragen we iets bij aan een betere wereld of lopen we elkaar en de Geest niet juist voor de voeten met onze meningen, onze ijver en onze geestelijke drukte?

De Bijbel geeft hints in een andere richting. Dat begint al bij de naam die God zichzelf geeft: Ik ben. God is schepper, oppermachtig, genadig, onbegrijpbaar en nog veel meer, maar hij is allereerst… aanwezig. Volgens Samuel Wells – één van onze sprekers – gaat het uiteindelijk om slechts één woord: met. Zijn mét God en zijn mét je medemens. Gods grote doel is te zijn met ons.

Tijdens de voorjaarsconventie verkennen hoe die basale aanwezigheid van God ons helpt in ons dagelijks leven. Bijvoorbeeld door te zijn mét de ander in plaats van te doen vóór de ander. Door relaties te voeden in plaats van verbetering na te jagen. Te zijn in plaats van te doen. Te luisteren in plaats van iets te vinden. Het thema is Niet zonder ons. God wil niet zonder ons. Wij willen niet zonder de Ander. We willen luisteren naar de Geest die ons in beweging zet én ons behoedt voor blind activisme.

Programma en workshops van de conventie

Het volledige programma van de conventie

De beschrijving van de workshops  

Overnachten

Op de conventie zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten: kamers, chalets en op de camping. Meer informatie over het kamperen vindt u in dit document: het plattegrond, de contactpersoon, aanmelden als groep kampeerders etc. en de Huisregels van De Kroeze Danne.

Prijslijst 2019 Voorjaar

Meer informatie vind je in de Nieuwsbrief.

U kunt zich hier inschrijven.