Voorjaarsconventie 2021

Conventie in kleine kring!

Wat verlangen we ernaar elkaar weer te ontmoeten, om samen te vieren, te leren en plezier te hebben! Een volledige conventie zit er nog niet in, maar niet getreurd: er komt een coronaproof alternatief voor de voorjaarsconventie. Zaterdag 15 mei, in kleine groepen, op verschillende plaatsen, verspreid over Nederland. Maar wel met alle vertrouwde conventie-elementen. Zo kunnen we met elkaar delen waar de Geest waait, hoe we geraakt worden en in beweging gezet. Welkom op de Alternatieve Voorjaarsconventie 2021.

De inschrijving is geopend

Via deze link kunt u zich inschrijven.

Haarlem | Woerden | Amersfoort | Houten | Driebergen | Zelhem | Amsterdam

Plaats Kerk Adres
Haarlem Fonteinkerk Schoterweg 14
Haarlem Pelgrimkerk Stephensonstraat 1
Amsterdam Jeruzalemkerk Jan Maijenstraat 14
Woerden Kruiskerk Mesdagplein 4
Woerden Opstandingskerk Wilhelminaweg 8
Woerden Het Baken Beneluxlaan 3
Houten De Lichtboog Kruisboog 22
Houten De Opstandingskerk Het Kant 1
Driebergen Het Hoge Licht Klaproos 2
Amersfoort Bergkerk Doctor Abraham Kuyperlaan 2
Amersfoort Fonteinkerk Robert Kochstraat 4
Amersfoort de Hoeksteen Klaartje Donzepad 59
Zelhem de Betteld Aaltenseweg 11

De Alternatieve Conventie 2021 in het kort:

Thema? Anderhalvemetertheologie
Waar? Zeven plaatsen in Nederland, op verschillende locaties per plaats, zijn ontmoetingen georganiseerd met op elke locatie maximaal 30 mensen. In totaal is er plek voor ongeveer 400 mensen.
Voor wie? Voor iedereen. Ook mensen van buiten de CWN zijn welkom. Aanmelden is wel nodig. Houd de berichtgeving per mail in de gaten.
Kinderen? Voor kinderen en jongeren is er helaas geen apart programma.
Wat? In de ochtend is er een integrale lezing van Dr. Jan van der Stoep, met voorafgaand een lofprijzing. In de middag zijn er workshops (lokaal) en afsluitend is er een viering met Heilig Avondmaal of Eucharistie. Er is ook ruimte voor een pastoraal gesprek.
Einde? De dag ronden we om ongeveer 18.00 uur af.
Eten en drinken? Er is koffie en thee en een lunch. Aan het eind van de dag is er nog een kleine snack.
Prijs? € 35,- pp
Inschrijving?  Via deze link kunt u zich inschrijven!

Jan van der StoepJan van der Stoep over hoop

Als Jan van der Stoep het heeft over hoop, verwijst hij graag naar de apostel Paulus. ‘Ons resten geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde’. De uitspraak van Paulus wordt vaak gezien als een opsomming van losse eenheden, zegt Van der Stoep. “Maar geloof en hoop zijn onlosmakelijk met de liefde verbonden. Wij noemen hoop een perspectief dat aanzet tot handelen. Hoop zorgt dat mensen in beweging komen. Hoewel wij nog midden in de coronacrisis zitten, nauwelijks weten hoe we er over een paar maanden voorstaan, zorgt hoop ervoor dat we niet fatalistisch op de bank gaan zitten.”

“Hoop is een deugd waar je elkaar voor nodig hebt. Ik hoop dat we deze crisis zullen gebruiken om na te denken over hoe we de samenleving georganiseerd hebben. Draaien we samen niet te veel door en ontdekken we nu dat het leven ook een tandje lager geleefd kan worden? Is het niet nu de tijd dat we moeten nadenken over onze mondiale verwevenheid? Vanuit deze donkere crisis hoop ik op een goede wending.” (Bron: interview in Trouw, 30 maart 2020, door Peter Henk Steenhuis.)

Jan van der Stoep (1968) studeerde biologie aan de Wageningen Universiteit en filosofie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2005 promoveerde hij op het proefschrift over de politieke filosofie van het multiculturalisme. Hij is bijzonder hoogleraar christelijke filosofie aan Wageningen University & Research. Daarnaast is hij verbonden aan de CHE. Daar geeft hij leiding aan het lectoraat Bezieling en Professionaliteit en het lectoraat Journalistiek en Communicatie.

Programma

9:30 uur          Instroom
10:00 uur       Start programma
.                         CWAlles Show (Livestream vanaf De Betteld)
.                         Lofprijzing
.                         Lezing Jan van der Stoep (Livestream vanaf De Betteld)
ca. 13:00 uur Lunch (inclusief)
ca. 14:00 uur Workshopprogramma
16:00 uur        Viering met Avondmaal en Eucharistie (plaatselijk, op alle plaatsen dezelfde viering)
18:00 uur       Afsluiten van de dag

De inschrijving is geopend