Voorjaarsconventie 2022

De Voorjaarsconventie van de CWN-CWJ wordt gehouden op 25-29 mei 2022 op De Betteld in Zelhem.

Een nieuw terrein met een keur aan verblijfsmogelijkheden. Het was een puzzel, maar iedereen heeft een mooie plek toebedeeld gekregen. Ben je nieuwsgierig waar je komt te staan of welke accommodatie er aan je is toegewezen? Kijk dan aan de hand van uw reserveringsnummer in deze bijlage en op de Plattegrond van de Betteld.

Alle verhuuraccomodaties en kampeerplekken zijn reeds vergeven. U kunt zich alleen nog inschrijven als daggast. (En zelf een accommodatie of kampeerplek zoeken in de omgeving van De Bettteld.)

Bishop Zac gaat voor gerechtigheid, vrede en een eerlijke overheid

Bisschop Zac Niringye was jarenlang leider van de Church of Uganda. Nu is hij een bekend politiek activist en strijdt hij voor gerechtigheid, vrede en een eerlijke overheid. Bishop Zac heeft een groot hart voor de kerk wereldwijd en een verlangen dat de kerk aan het koninkrijk van God bouwt: een koninkrijk van recht, vrede en vreugde. Hij is auteur van het boekje ‘The church’, waarin hij schrijft over de missie voor de kerk in deze tijd.

Bishop Zac strijdt vol overgave tegen omkooppraktijken binnen de Ugandese overheid. Hij is oprichter van de anti-corruptiebeweging Black Monday. Toch is hij alles beha

lve een boos mens. Hij vindt zijn vreugde in de zekerheid dat in het koninkrijk van God corruptie uiteindelijk verdwenen zal zijn. Bishop Zac brengt met humor een verhaal op het scherpst van de snede. Hij spaart z’n toehoorders niet en zegt waar het op staat. Hij wil niet spreken over de armoede van de derde wereld maar over de rijkdom van het westen. Rijke christenen die bidden ‘Heer geef ons heden ons dagelijks brood’, terwijl het westen zich verrijkt ten koste van de arme landen, hoe kan dat?

Tearfund heeft het mede mogelijk gemaakt om bisschop Zac Niringgye naar Nederland te halen. Graag wijzen wij voor meer informatie over Tearfund naar hun website.

 

Thomas Quartier osb doceert rituele en liturgische studies aan de Radboud Universiteit Nijmegen en de Katholieke Universiteit Leuven en is in november 2021 uitgeroepen tot Theoloog des Vaderlands. Hij s verbonden aan het Titus Brandsma Instituut en is lid van de monnikengemeenschap van de Willibrordsabdij in Doetinchem. Hij schreef meerdere boeken (onder meer ‘Kiemcellen’, ‘Heilige Woede’, ‘Anders Leven’ en ‘Liefdesgeboden’).
Thomas komt woensdagavond spreken over Vreugde als grondtoon van het bestaan. Hoe ervaar je dat? Waarom kun je dat ervaren? En hoe gaat dat samen: licht, vrolijk en diepgaand?

Hier krijg je al een beetje indruk van Thomas:
fragment van Geloofsgesprek
interview op Omroep Gelderland.

 

Evert-Jan Ouweneel is cultuurfilosoof. Hij spreekt op zaterdagmorgen. Volgens Evert-Jan is joy  de vreugde van mooie en kostbare dingen zien. Joy is  geestkracht en bezieling: je viert het schone en het goede. Vanuit die joy ontstaat er bewogenheid: je wilt niet dat mooie mensen hun glans verliezen. Je wilt niet dat mooie natuur stuk gaat. Vanuit die bewogenheid begint het verlangen naar justice: je hart is erbij betrokken.
Als je je voortdurend bewust bent van het onrecht in de wereld, word je onrustig. Evert-Jan geeft vijf tips voor bewogenheid zonder burn-out.
Maak kennis met Evert-Jan op internet en kijk bijvoorbeeld dit praatje bij 7keer7.

 

Feestje!

Op donderdagavond speelt G-roots in de grote zaal! G-roots is een swingend gospelkoor. Meer info in de volgende nieuwsbrief. Maar reken vast op een kleine aardverschuiving op de Betteld… 🙂 Nieuwsgierig?
Kijk bijvoorbeeld naar deze video op Youtube.

 

 

Programma (voorlopig)

Woensdagmiddag: Drempeldienst
Woensdagavond: Thomas Quartier
Donderdagmorgen: Hemelvaartsviering met Nynke Dijkstra
Donderdagmorgen bij Dash: spreker Alexander Noordijk 
Donderdagavond: Black-gospelkoor G-Roots,
Vrijdagmorgen: Bisschop Zac Niringiye
Vrijdagavond: Ziekenzalving met ds. Leneke Marschand en Zac Niringye
Zaterdagmorgen: Evert-Jan Ouweneel
Zaterdagavond: Voorbeden en zegening met Evelyn Quaak-Kloet
Zondagmorgen: ochtendviering met Gert Andre en Cor Baljeu
Verder:
Als vanouds: geweldig kinder- en jongerenprogramma met de leukste staffers!