Voorjaarsconventie 2023

Dag Schoonheid!

Het thema van de Voorjaarsconventie 2023 legt een directe verbinding met het scheppingsverhaal: En God zag dat het goed was. In dat licht willen we tijdens de conventie kijken naar de schoonheid van het innerlijk en uiterlijk van de mens, de schoonheid van de natuur, de schoonheid in kunst en architectuur, de schoonheid van de rituelen en liturgie in de kerk. Maar ook kijken we naar het gebrek aan schoonheid door uitbuiting van mens en natuur. En wat te denken van de schoonheid die ons wordt voorgespiegeld op Instagram, TikTok of Facebook? Een conventie waar we meer oog krijgen voor schoonheid – om ons heen en in onszelf – om iets van Gods liefde, bedoeling en creativiteit te herkennen.
De Voorjaarsconventie van de CWN-CWJ wordt gehouden op 17-21 mei 2023 op De Betteld in Zelhem. Met deze link kunt u zich aanmelden.

Sprekers

Willen Jan Otten is schrijver en dichter met een veelzijdig oeuvre van poëzie, verhalend proza en toneel. Hij schreef onder meer het prachtige “Waarom komt U ons hinderen”. Willem Jan is eredoctor van de Universiteit van Utrecht en ontving in 2014 de PC Hooft prijs voor zijn literaire werk. Met als leidraad de uitspraak van Dostojewski, die stelt dat schoonheid de wereld zal redden, zal hij spreken over geloof en schoonheid.

Anikó Ouweneel is cultuurhistoricus en kunstconsulent. Zij is een van de oprichters van het landelijke Platform Kerk en Kunst en organiseert symposia en exposities. Ze zal in haar lezing ingaan op kunst in de kerk. Hoe de Reformatie de kathedralen heeft afgezworen. De kerk is vaak een gymzaal geworden. Waar is het midden? En wat zegt de bijbel over kunst en schoonheid en dan met name kerkelijke kunst en de symboliek daarvan?

Alain Verheij is theoloog, schrijver en spreker. Wat staat er in de bijbel over schoonheid? is het onderwerp van zijn lezing. Een Lezing met diepgang en humor. Over schoonheid van een vrouw zonder verstand, die als een gouden ring is in een varkenssnuit, tot Esther die vanwege haar schoonheid het volk van Israël kon redden, tot de bouw van de tabernakel en de tempel.

Feestje!

Op vrijdagavond gaan we beleven wat een popup choir is: next level een song instuderen en zingen! (foto Willem-Jan de Bruijn Fotografie)

 

De inschrijving

Met deze link kunt u zich aanmelden op de speciale website. De inschrijving verloopt volledig via De Betteld in Zelhem. Kijk op onze website voor informatie over de Betteld en de accomodaties.

Een week voor de conventie ontvangt u een bericht met de voor u toegewezen standplaats, kamer of verhuur accommodatie. Dus: loopt u tegen problemen aan bij het inschrijven, of wilt u iets wijzigen, dan kunt u contact opnemen met de receptie van de Betteld in Zelhem: telefoon (0314) 62 72 00 of via de mail: zelhem@betteld.nl. Komt u er daar niet uit dan zullen zij u doorsturen naar een vrijwilliger van de CWN.

Programma

Woensdagmiddag: Drempeldienst
Woensdagavond: Spreker Willen Jan Otten
Donderdagmorgen: Hemelvaartsviering met medewerking van Sergej Visser
Donderdagavond: Spreker Aniko Ouweneel
Vrijdagmorgen: Ziekenzalving
Vrijdagavond: Popup Choir
Zaterdagmorgen: Spreker Alain Verheij
Zaterdagavond: Voorbeden en zegening
Zondagmorgen: Slotviering

Als vanouds: geweldig kinder- en jongerenprogramma met de leukste staffers!