Najaarsconventie 2022

De Najaarsconventie staat alweer gepland: van donderdag 27 oktober tot zondag 30 oktober, weer in De Betteld in Zelhem. De inschrijving start op 1 september, met een link naar een site die u dan hier kunt vinden.

Zin

Wat is de zin van het leven? Dit is een oeroude vraag waarop theologen, wetenschappers en filosofen al eeuwenlang een antwoord proberen te vinden. Tegelijk is het ook een vraag van alledag, zoals we tijdens de pandemie hebben gemerkt. Ziekte, thuis studeren, thuis werken, weinig onder de mensen zijn: het zet je aan het nadenken. Het leek even alsof er geen bestemming was waar je naartoe op reis bent. Het leven stond stil. Daarom vroegen we met z’n allen om ‘perspectief’ in de persconferenties van Mark Rutte. Maar is dat ‘perspectief’ je eindbestemming of de reis er naartoe? Op de vraag naar de zin draait het op de Najaarsconventie. Sprekers zijn onder meer: psycholoog Michelle Dusseldorp en filosoof Emanuel Rutten.

Michelle Dusseldorp is Nieuw-Zeelandse en woont en werkt sinds 2000 in Nederland. De missie van Michelle is om innerlijke heling en groei beschikbaar te maken voor iedereen. Daarvoor richtte ze Groundwork op. Groundwork is een volwaardig trainings- en opleidingsinstituut voor therapeuten en coaches. Eerder woonde en werkte ze met haar man Cris in Nieuw-Zeeland waar ze de Bethel House oprichtten, een opvanghuis voor mannen met een verslaving of criminele achtergrond.

Emmanuel Rutten is als filosoof verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij startte in 1992 met een studie wiskunde aan de TU

Delft, die hij cum laude afrondde. Daarna studeerde hij filosofie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ook deze studie rondde hij cum laude af. Gedurende de jaren dat hij in Amsterdam verbleef, werd hij christen. De eerste aanzet vormde het lezen van de geschriften van Augustinus die volgens hem ‘een verpletterende indruk’ op hem maakte. Rutten voert regelmatig publieke debatten met atheïsten.