Najaarsconventie 2022

Zin

Waar geloofs- en levensvragen elkaar kruisen

Wat is de zin van het leven? Dit is een oeroude vraag waarop theologen, wetenschappers en filosofen al eeuwenlang een antwoord proberen te vinden. Tegelijk is het ook een vraag van alledag.

Wat geeft ons leven zin. Wordt dat bepaald door de omstandigheden? Soms lijkt het erop. Wat het leven zin gaf aan Oekraïners voor de oorlog, is toch iets heel anders dan wat hun leven vandaag de dag zin geeft nu ze vechten om te overleven. Of is de zin van hun leven toch niet veranderd?

We willen ons leven graag zin geven: de juiste keuzes maken als het gaat om relaties, geloof, gezondheid, studie en werk. Betekent dit dat je niet mag kiezen voor die goedbetaalde baan, waar je geen bijdrage kan leveren aan de klimaatcrisis die voor jou zo belangrijk is? Of hoef je niet zinvol bezig te zijn om zinvol te zijn?

Op de Najaarsconventie kruisen geloofs- en levensvragen elkaar als we ons door de bijbel laten inspireren om hier een antwoord op te vinden. Van donderdag 27 oktober tot zondag 30 oktober, weer in De Betteld in Zelhem.

De inschrijving is gestart op 1 september, met deze link kunt u zich inschrijven! (Vragen over accommodaties kunnen gesteld worden aan De Betteld, telefoon 0314 627200. Andere vragen over aanmeldingen en conventie communicatie kunnen naar reserveringen@cwn-cwj.nl ).

Michelle Dusseldorp is Nieuw-Zeelandse en woont en werkt sinds 2000 in Nederland. De missie van Michelle is om innerlijke heling en groei beschikbaar te maken voor iedereen. Daarvoor richtte ze Groundwork op. Groundwork is een volwaardig trainings- en opleidingsinstituut voor therapeuten en coaches. Eerder woonde en werkte ze met haar man Cris in Nieuw-Zeeland waar ze de Bethel House oprichtten, een opvanghuis voor mannen met een verslaving of criminele achtergrond.

Emmanuel Rutten is als filosoof verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij startte in 1992 met een studie wiskunde aan de TU

Delft, die hij cum laude afrondde. Daarna studeerde hij filosofie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ook deze studie rondde hij cum laude af. Gedurende de jaren dat hij in Amsterdam verbleef, werd hij christen. De eerste aanzet vormde het lezen van de geschriften van Augustinus die volgens hem ‘een verpletterende indruk’ op hem maakte. Rutten voert regelmatig publieke debatten met atheïsten.

Geert Jan Blanken studeerde wijsgerig-historische Pedagogiek aan de Vrije Universiteit. Hij werkte in het onderwijs en het kerkelijk jeugdwerk, was trainer/adviseur en is de laatste jaren actief als eindredacteur bij de publieke omroep. Hij brengt een programma met woord en muziek over de Deense schrijver, theoloog, filosoof en psycholoog Søren Kierkegaard.

 

 

Programma van dag tot dag

Donderdagmiddag: Drempeldienst
Donderdagavond: Optreden Geert Jan Blanken
Vrijdagmorgen: Spreker Michelle Dusseldorp
Vrijdagmiddag: Workshops
Vrijdagavond: Ziekenzalving met Mgr. Bernd Wallet
Zaterdagmorgen: Spreker Emanuel Rutten
Zaterdagmiddag: Workshops
Zaterdagavond: Voorbeden en zegening met Wilma Blaak
Zondagmorgen: Ochtendviering
En als vanouds: geweldig kinder- en jongerenprogramma met de leukste staffers!